En blogg om mitt hverdag

En blogg om mitt hverdag

Nytt kjøkken!

Nytt kjøkken!

Da jeg og Magnus kjøpte leiligheten vår for cirka et år siden, hadde vi ikke tid til å gjøre så veldig mye med innredningen. Det meste var også nokså bra, men kjøkkenet var håpløst gammeldags, skikkelig nittitalls. I tillegg er det nokså lite mens stua er stor, så det er opplagt å rive ned veggen mellom stua og kjøkkenet og få åpen løsning. Jeg har hele tiden drømt om å kunne gjøre noe med det, og nå kan jeg endelig begynne å planlegge!

Et sosialt kjøkken

Når det blir åpen løsning er det så mye lettere å ha venner over til middagsselskaper. Vi gjør vanligvis ferdig middagen etter at folk har kommet, og dermed stimler de alle sammen rundt oss inne på kjøkkenet der det er trangt nok fra før. Nå vil det bli deilig og luftig, og jeg har tenkt å ha en kjøkkenøy der komfyren er, og som vender mot stuen. Ikke skal jeg ha en ventilasjonshette midt i veien heller, nå kan man nemlig få ventilasjon i kjøkkenbenken. Vi skal ha den midt mellom to induksjonstopper. Den er både stillegående og lett å rengjøre. Genialt!

Tilbake til naturen

Jeg har falt for et HTH-kjøkken med dører i trefinér. Det heter Athena lys ask, og vil gi en lun og naturlig følelse i rommet. Terrassen er rett utenfor kjøkkenet, og i stedet for den smale terrassedøren som er der nå, skal vi ta vekk litt av veggen og ha store skyvedører i glass i stedet. Treet i terrassen ute vil matche treet inne, og det blir bare så kjempelekkert! Tenk de grillfestene! Benkeplatene blir i helt lys granitt, den vil holde i hundre år.

Alt på utstilling

Vi skal ikke ha overskap, men vi skal ha noen åpne hyller der jeg kan sette de kuleste kjøkkentingene, sånn som min elskede, lysegrønne SMEG-kjøkkenmaskin! Det blir også plass til et smalt vindu rett over. Så blir det enda mer åpent og luftig, og mer dekorativt, for man kan tross alt se hele kjøkkenet når man sitter i stuen. Og skuffene i det nye kjøkkenet er dessuten så rommelige og smart innredet at vi får plass til alt i dem. Jeg elsker kobber, og har allerede fått tak i en stor kjøkkenvask i kobber. Kranen blir også i kobber. I stuen har vi allerede noen kobberdetaljer, så det vil bli et veldig helhetlig inntrykk, og passer utrolig godt til treet og andre naturmaterialer som vi har. Jeg gleder meg vilt til å vise det frem når det er ferdig!