En blogg om mitt hverdag

En blogg om mitt hverdag

På eventyr i sommer

På eventyr i sommer

Jeg gleder meg helt vilt til sommeren! Da skal jeg og Magnus til Brasil og Argentina. Jeg har en venninne i Brasil, og Magnus har en pokerkamerat i Argentina, så vi skal være tre uker i Brasil før vi reiser videre og har to uker i Argentina også. Først skal vi fly til Rio de Janeiro, der venninnen min henter oss og kjører til byen der hun bor, Buzios. Det er like i nærheten av Rio. Det er skikkelig deilig å ha en lokalkjent der.

Vi synes strendene rundt Sandvika er flotte, men ifølge Ana er Buzios 17 strender helt himmelske! Jeg har bedt henne finne en dykkerskole til oss, for vi har lyst til å lære scuba dykking. Vi skal ha noen dager i Rio også, det må vi jo, selv om det ikke er karnevalsesong. Vi må jo selvsagt opp på Sukkertoppen, teste ut Copacabana, og Magnus vil at vi skal oppleve en fotballkamp på Maracanã. Det er visst en berømt fotballbane. Hva kan jeg si… alt man gjør for kjærligheten, hva?

Elvebåt på Amazonas

Etterpå tar vi fly videre til byen Manaus lenger nord. Jeg hadde lovet Magnus at vi skal på oppdagelsesferd på Amazonas-elven, selv om jeg egentlig var litt skeptisk. Jeg så for meg oss to i en kano, krokodiller, slanger, svære insekter og jeg vet ikke hva. Han overrasket meg med å ha bestilt en uke på en elvebåt, en sånn som har lugarer med bad og aircondition, restaurant og bar, og da kan jeg saktens være oppdagelsesreisende, jeg også! Tenk på alle de ville instagrambildene det blir! Nå er jeg i full gang med å planlegge antrekk. Og så er det noen vaksinasjoner vi skal gjøre unna først.

Ville vesten i Argentina

Kameraten til Magnus, Ricardo, bor i en liten by nord i Argentina som heter Salta. Det er bra, for når vi har sommer har Argentina vinter, men nord i landet er det mer som en norsk sommer på den tiden. Vi flyr via Buenos Aires og har tre dager der først, og så flyr vi videre nord. Ricardo har lovet oss et helt program med han som guide, biltur opp i Andesfjellene, besøke vingårder, og så min favoritt; flere dager med ridning! Jeg var en skikkelig hestejente i ungdommen, men Magnus har ikke peiling. Det fryder meg litt, det blir payback etter at jeg har måttet lide meg gjennom en fotballkamp i Brasil! Ricardo påstår at Magnus vil ri som en argentinsk gaucho etter de tre dagene, men det tviler jeg sterkt på. Han vil nok knapt kunne gå..

For en sommer det blir! Det blir selvsagt masse bilder her på bloggen og på instagram. Og i oktober skal vi til Australia, men det blir en annen historie!