En blogg om mitt hverdag

En blogg om mitt hverdag

Byen i mitt hjerte

Byen i mitt hjerte

Sandvika ligger veldig nært Oslo sentrum, så mange tror jeg drar inn til Oslo for å ha det gøy. Det er slett ikke nødvendig, for Sandvika er en by i seg selv, og faktisk er jeg forbausende lite inne i Oslo i løpet av en vanlig måned. Vi har både en stor kino med mange saler, kulturhus, teater, musikkscener, flere museer, kjempestort shoppingsenter og handlegate, masse restauranter, kafeer og veldig bra uteliv.

Kjempeliv i Byfest-helgen

Byfest har vi også, det skjer alltid i slutten av august. Da er gatene fulle av boder og det yrer av liv overalt. Det er mange scener med musikk, og restaurantene og butikkene flytter ut på gaten. Akkurat den helgen sover jeg minst mulig! Jeg og en fast vennegjeng har som tradisjon å delta i hatteparaden. Jeg har ikke funnet årets hatt enda, men tråler stadig bruktbutikkene etter en som man ikke kan unngå å legge merke til, og så pynter jeg ofte med litt ekstra bling. Vi har en konkurranse oss imellom om den kuleste hatten. Det er noen helt utrolige kreasjoner vi kan komme opp med!

Magisk jul i Sandvika

Jeg er en mega-julete person, og ingenting er som Sandvika i desember. Når vi har gått i fakkeltog gjennom byen og tent juletreet på Rådhustorvet helt i begynnelsen av desember, da er julestemningen i full blomst hos meg! Det har vært en familietradisjon hos oss så lenge jeg kan huske, med fakkelen i den ene hånden og gløggen i den andre. Og jeg skal innrømme jeg blir håpløst sentimental når barnekoret synger julesanger fra scenen. Som regel er det med noen kjendiser også, så det er alltid topp underholdning. Da jeg var liten var det alltid veldig spennende å treffe nissen, og jeg syns fremdeles det er koselig å se ungene flokke seg rundt han. Og alle julelysene gjør det utrolig stemningsfullt i gatene. Nå ble jeg helt i julestemning bare av å skrive om det!

Sol og strand

Om sommeren har vi mange badestrender å velge mellom. Det er Høvikodden ute ved Hennie Onstad kunstsenter, og Båtstøjordet litt lenger inn mot Fornebu. Kadettangen er den nærmeste, og den jeg har vært mest på, men nå har den vært stengt et par år siden de holder på å gjøre området enda større, og det skal bli en hel aktivitetspark. Nå er de nesten ferdig. På Kadettangen har vi nå også fått en musikkfestival om sommeren, med utrolig mye kul musikk. Jeg har kjøpt billetter for lenge siden! Ellers er vi mye på Kalvøya og bader, der er det flere sandstrender, og mye plass. Kalvøya ligger rett ute i fjorden, og vi kan gå over dit på en bro. Sandvika er altså en skikkelig sommerby!